Druiven en uien, de basis van vele sausen behalve de sausen in dit kookboek

Desert zomermenu: Creme brulee, kerrie-ijs en ananascompote

Lente voorgerecht

 

Alweer een kookboek? Ja! Zijn er dan nog niet genoeg? Neen! Voor wie van koken, lekker eten en een goed glas wijn houdt, kunnen er nooit genoeg kookboeken zijn. En wat is ervoor een amateur nou leuker dan één kookboek, in die kast vol met allemaal grote-chefs en voedseldeskundigen, waar zijn eigen naam op staat? Je moet natuurlijk wel van goede huize komen, wil je dit als amateur in je eentje doen. Zo ontstond bij Dick Bos, de amateur, het idee om samen met zijn schoonzoon Mehdi Reschok, de chef van Restaurant Zuid in Eindhoven, samen een kookboekje te maken.

Aan mensen die van lekker eten houden, maar het koken graag aan anderen overlaten, is ook gedacht. De amateur en de chef... koken het jaar rond is namelijk geen doorsnee receptenboek. Recepten, anekdotes, discussies en keukengeheimen wisselen elkaar af. Misschien wordt dit wel het eerste kookboekje dat je 's avonds mee naar bed neemt om voor het slapen gaan nog even een paar bladzijden te lezen. Wie weet?

Kenmerken van het kookboek zijn:

de gerechten worden als menu bereid, zodat je niet de hele avond in de keuken staat en van je gasten kunt genieten;

iedere linkshandige keukenprins of -prinses kan de recepten maken;

alle producten zijn (redelijk) makkelijk te koop zijn;

er zijn 4 seizoensgebonden, 4-gangen menu's in;

De uitgebreide, smaakvolle wijnadviezen zijn verzorgd door Bart van Lierop van Wijnkoperij Bart van Lierop te Helmond.

En het blijft niet bij één kookverhaal. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Maar zelfs een zichzelf bijzonder respecterende amateur kan niet opboksen tegen een chef met jaren ervaring in top restaurants. Dus vanaf het volgend kookverhaal wordt het De chef en de Amateur... En wat gaan ze doen? Wat dacht je van: De chef en de amateur gaan vissen, ...gaan naar de markt, ...spitten door oma's voorraadkast, ...gaan skiën, enz.

En het blijft niet bij één kookverhaal. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Maar zelfs een zichzelf bijzonder respecterende amateur kan niet opboksen tegen een chef met jaren ervaring in top restaurants. Dus vanaf het volgend kookverhaal wordt het De chef en de Amateur... En wat gaan ze doen? Wat dacht je van: De chef en de amateur gaan vissen, ...gaan naar de markt, ...spitten door oma's voorraadkast, ...gaan skiën, enz.